لوگو پیشگام نور

نورپردازی تاکیدی و بررسی تخصصی بهترین روش نورپردازی

نورپردازی تاکیدی

فهرست مطالب

از نظر طراحی دکوراسیون داخلی و نورپردازی، انواع مختلفی از نورپردازی ها از جمله نورپردازی عمومی وجود دارند. یکی دیگر از انواع مختلف ، نورپردازی تاکیدی بوده که دارای دو چراغ ریلی و اسپایت لایت است. هر کدام از این چراغ ها در این نوع نورپردازی دارای کاربردهایی است که در این مطلب از پیشگام نور به ذکر آن ها می پردازیم. البته انواع دیگری از نورپردازی ساختمان نیز وجود دارد که نورپردازی وظیفه ایی یکی از آن ها بوده و دارای عملکرد مختص خود می باشد. همچنین در این نوشتار قرار است شما را با مفهوم نورتاکیدی، کاربردهای آن، چراغ های مناسب آن و … آشنا سازیم. با ما همراه باشید.

مطالب مرتبط : نورپردازی مغازه

نورپردازی تاکیدی چیست؟

اگر از روشنایی و نوری به منظور هایلایت کردن، برجسته کردن و مشخص کردن یک ویژگی تجسمی همانند یک اثر هنری یا یک قطعه زیبا، استفاده نمایند، تحت عنوان نورپردازی تاکیدی نامیده می شود. هدف اصلی در نورپردازی تاکیدی، هدایت دید بیننده به سمت نقطه کانونی است. نورپردازی تاکیدی در واقع نورهای متمرکزی هستند که احساس و زیبایی را به فروشگاه ها، دفاتر، خانه ها و … منتقل می نمایند.

به وسیله این نوع نورپردازی شما می توانید، فضای مورد نظر خود را روشن تر و بخش های دیگر را در سایه قرار دهید. از ویژگی های نورپردازی تاکیدی می توان به کاربردی بودن فضاهای طراحی شده توسط معماران اشاره نمود. استفاده از این نوع نورپردازی نیاز به دقت و مهارت بالایی دارد و با وجود نور تعریف می شود. شما با اندکی خلاقیت و استفاده از تکنیک در این نوع نورپردازی، می توانید منجر به افزایش کارامدی ساختمان خود شوید و از طرفی مکانی سالم تر، بهینه تر و زیباتری را ایجاد نمایید.

مطالب مرتبط : نورپردازی ساختمان

آشنایی با نورپردازی تاکیدی

در این نورپردازی شما می توانید کاری کنید که چشم ها به سمت یک منبع مشخص هدایت شوند و از این طریق آثاری را که برای نمایش گذاشته اید روشن تر نمایید. به عنوان مثال زمانی باید از نورپردازی تاکیدی بیرونی استفاده نمود که هدف به نمایش گذاشتن بخشی از نمای خانه یا حیاط است. این نوع نورپردازی در برخی از جشن ها مانند هالووین و کریسمس، دارای طرفداران زیادی است. شما توسط نور تاکیدی می توانید، محیط و فضای پیچیده ای را ایجاد کرده و احساس معنادار بودن به محیط مورد نظر خود بدهید.

از ویژگی های این نورپردازی، زاویه دار بودن تابش آن است. لازم به ذکر است که به هیچ عنوان نور در نورپردازی تاکیدی به صورت عمود بر کف ساختمان تابیده نمی شود. علاوه بر این در نور تاکیدی از چراغ هایی استفاده می شود که دارای قابلیت انعطاف هستند و توانایی چرخش حول محور مشخصی را دارند. از همین روی می توان انعطاف پذیری و تمرکز نور را جزء ویژگی های اصلی این نورپردازی دانست.

مطالب مرتبط : نورپردازی رستوران

نورپردازی تاکیدی در معماری داخلی

یکی از مهم ترین عناصری که در دکوراسیون داخلی مورد توجه معماران قرار می گیرد، نورپردازی داخلی است. اهمیت نورپردازی تاکیدی در معماری داخلی، از دید معماران طراحی پوشیده نیست و می دانند که این نوع نورپردازی نقشی کلیدی در به وجود آمدن یک حال مناسب و سازگار در فضاهای داخلی را دارد. در طراحی دکوراسیون داخلی از منبع های نوری متفاوتی برای زیبایی و جلوه بخشیدن به فضا داخلی استفاده می شوند که یک نمونه از این منابع نوری، نورپردازی تاکیدی در معماری داخلی است.

از نور تاکیدی می توان برای ایجاد تاثیرات بصری و افزودن عناصر تزئینی در دکوراسیون داخلی استفاده نمود. امروزه در فرایند طراحی دکوراسیون مدرن از نور تاکیدی، استفاده زیادی می شود. زمانی که شما از ترکیب دقیق نورپردازی تاکیدی استفاده می نمایید، شاهد تاثیر شگفت انگیزی بر دکوراسیون داخلی خود خواهید بود. در کنار آن می توانید شاهد افزایش انرژی و بهتر شدن خلق و خوی خود باشید. به عنوان نمونه می توانید در ماه های گرم سال مانند مرداد ماه یا تیر ماه، با کمک این نوع نورپردازی محیطی خنک و دنج را برای خود فراهم نمایید.

اهداف نورپردازی تاکیدی

این نوع نورپردازی دارای اهدافی به شرح ذیل است.
• ارتقا بخشیدن به کیفیت ظاهری محیط داخلی
• تاکید بر روی ویژگی خاص در محیط های مختلف مانند، مجسمه یا یک اثر هنری زیبا
• ایجاد حس آرامش و امنیت در افراد حاضر در محیط مورد نظر
• افزایش عملکرد صحیح در محیط

کاربردهای نورپردازی تاکیدی

نورهای تاکیدی به طور مستقیم و جهت دار به انواع اشیاء تابانیده شده و باعث جلوه بیشتر در آن ها می شود. از مواردی که در این نوع نورپردازی مورد استفاده قرار می گیرند، می توان به نمونه های ذیل اشاره نمود. این موارد عبارتند از:

• نورهای نقطه ای
• چراغ های ریلی
• پروژکتورها

زمانی که شما از نورهای تاکیدی بر روی تابلوهای هنری، گیاهان، فرش و … استفاده می نمایید، باعث می شوید تا چشم هر بیننده ای را به سمت آن بکشانید. شاید این فکر در ذهن شما تداعی شود که از نورهای تاکیدی فقط برای اشیاء استفاده می شود. اما این باور اشتباه است، شما می توانید از این نوع نورپردازی روی دیوارهای آجری، سنگی، نما و … نیز استفاده کرده و یک تصویر زیبا خلق نمایید. کاربردهای نورپردازی تاکیدی فقط محدود به نورپردازی اصلی نیست و در مواردی که جنبه تزئینی دارند نیز می توانید از آن ها بهره ببرید و با استفاده از ایجاد نقش های خاص، به زیباسازی منزل خود کمک شایان توجهی نمایید.

معیارهای نورپردازی تاکیدی

برای نور تاکیدی معیارهایی وجود دارد که در صورت رعایت آن ها می توانید از نورپردازی بهتری برخوردار شوید. یکی از معیارهای نورپردازی تاکیدی چرخش کامل آن به صورت 358 درجه است تا بتواند نور مناسب و ایده آلی را برای شما فراهم آورد. لازم به ذکر است که نور تاکیدی شما باید به نحوی باشد که 35 درجه بالا و 35 درجه پایین منبع نوری را پوشش دهد تا بتواند نور محیط را به طور کامل در کنترل خود درآورد. هنگام استفاده از نور تاکیدی حتما دقت کنید تا چراغی که برای این نورپردازی استفاده می شود دارای لنز رنگی باشد تا به این وسیله نور را متمرکز کرده و در کنار آن از رنگ و فیلر مناسب استفاده نماید.

یکی دیگر از معیارهای نورپردازی تاکیدی، در دسترس بودن چراغ آن است به طوری که تعویض آن زمان بر و سخت نباشد. ضمن اینکه به این نکته دقت نمایید که تنظیمات مربوط به زاویه نور بسته و قفل نباشد تا از جابجا شدن و تغییر آن جلوگیری به عمل آید. در قسمت زیر به سایر معیارهای نورپردازی تاکیدی اشاره می نماییم. این معیارها عبارتند از:

• پایه چراغ در نورهای تاکیدی باید به گونه ای باشند که امکان دیدن چراغ ها به طور مستقیم برای ما فراهم نباشد.
• همچنین بایستی پایه های چراغ به نحوی قرار بگیرند که توانایی پشتیبانی از لامپ های مختلف را بدون نیاز به آداپتور اضافی داشته باشند.
• حتما باید لامپ های استفاده شده به صورت بهینه باشند.

چراغ های مناسب نورپردازی تاکیدی

بسیاری از صنایع با توجه به کاربرد بی شماری که نورپردازی تاکیدی دارد و همچنین به دلیل استفاده از نورهای نقطه ای در انواع دکوراسیون داخلی، انواع چراغ های ریلی و اسپات لایت که دارای منبع نوری ال ای دی هستند، تولید کرده اند. این نوع از چراغ ها دارای قطعاتی اروپایی هستند که از کیفیت بالایی برخوردارند. شما می توانید با استفاده از چراغ های ریلی و اسپات لایت، طراحی بی نظیری در دکوراسیون داخلی مانند مراکز ادارای، تجاری، پاساژها، مسکونی و اقامتگاهی ایجاد نمایید.

علاوه بر این می توانید از این نوع چراغ ها در بخش هایی مانند موزه ها، گالری ها؛ ویترین ها و … استفاده نمایید و شاید اثر بخشی این پدیده در کارهایتان باشید. هر کدام از چراغ های ریلی و اسپات لایت دارای ویژگی ها و کاربردهای مختص به خود هستند که می توانند نتایج منحصربه فردی را برای شما به ارمغان آورند. از همین روی لازم است تا قبل از انتخاب این چراغ ها، مشخص نماید که دقیقا برای چه کاری می خواهید از روشنایی آن ها بهره ببرید.  در ادامه به شما انواع کاربرد چراغ های اسپایت لایت و ریلی را خواهیم گفت.

کاربرد چراغ های اسپات لایت و ریلی

از کاربردهای چراغ های اسپایت لایت و ریلی می توان به ایجاد نورپردازی تاکیدی در فروشگاه ها، موزه ها، فضاهای تاریخی، فضاهای مسکونی، گالری های هنری و غیر هنری و … اشاره کرد. همچنین از چراغ های اسپایت لایت و ریلی، می توان برای ایجاد جلوه ای مدرن در فضا کمک گرفت، زیرا با استفاده از هایلایت نمودن اشیاء، اقدام به برجسته سازی آن ها می نماید. کابرد این نوع چراغ ها باعث ایجاد محیطی خاص و دلنشین برای افراد در مکان های گوناگون می شود و زیبایی چشم گیری را به این مکان ها القا می کنند.

اهمیت نورپردازی تاکیدی در معماری داخلی امری غیر قابل اجتناب است. اگر شما دانشجو یا دانش آموخته رشته معماری باشید به این درک خواهید رسید، که یک نورپردازی خوب چه تاثیر بی نظیری بر نتیجه انتهایی کار شما خواهد گذاشت. در این نوشتار از پیشگام نور شما را با نورپردازی به صورت تاکیدی آشنا ساختیم و به شما در مورد ویژگی ها و کاربردهایی که داشتند توضیحاتی را دادید. امیدواریم این مقاله بتواند پاسخگوی سوالات شما در این زمینه باشد.

لینکدین پیشگام نور را دنبال کنید.

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

×