لوگو پیشگام نور

نورپردازی عمومی و کاربرد آن در فضاهای مختلف ساختمان

نورپردازی عمومی

فهرست مطالب

معرفی نورپردازی عمومی

از نظر نورپردازی و طراحی داخلی ،  انواع نورپردازی وجود دارد که هر کدام در فضایی خاص کاربردهای خاص خود را دارد. در دنیای مدرن امروز، نورپردازی بخش زیادی از دکوراسیون داخلی را به خود اختصاص داده است. نحوه اجرای نورپردازی طبیعی یا مصنوعی یک نوع هنر است که اجازه می دهد کیفیت های مختلفی از نور در قسمت های مختلف ساختمان نمایان شود. با توجه به تنوع زیادی که در نورپردازی وجود دارد انتخاب را برای ما سخت می کند. بنابراین در این مقاله صفر تا صد نورپردازی عمومی را برای شما شرح می دهیم.

نورپردازی عمومی

نورپردازی عمومی یا طبیعی (Ambient Light) که نور در کل فضا یک دست و یک‌نواخت است. نور در نورپردازی عمومی باید متعادل باشد به گونه ای که چشم را اذیت نکند و بیش از حد نباشد. لوسترهای آویزی، چراغ های مخفی، هالوژن و آباژور در نقاط کور برای این روش نورپردازی مناسب هستند. نورپردازی عمومی برای اتاق خواب مناسب نیست ولی برای اتاق نشیمن و سالن های بزرگ بیشتر کاربرد دارد. این سبک نورپردازی برای دکوراسیون داخلی سالن اجتماعات، تالارها و فضاهای لوکس به‌کار می رود.

مطالب مرتبط : نورپردازی رستوران

نورپردازی عمومی چیست؟

این نوع نورپردازی روشنایی کامل را در محیط فراهم می کند که توسط چراغ های خطی، چراغ های توکار و آباژور تامین می شود. هر چقدر نور وارد شده بر محیط کارآمد تر باشد، فضای داخلی خانه زیباتر نشان داده می شود. منظور از نورپردازی عمومی یعنی نور طبیعی موجود در اتاق و یکی از متداول ترین نوع نورپردازی است. در این نوع نورپردازی، نور به یک اندازه در محیط پخش می شود و روی هیچ وسیله و یا محیطی متمرکز نیست. نور عمومی توسط لوسترها یا آویزهای سقفی به صورت مستقیم یا به صورت مستقیم توسط نورهای کارگذاری شده در فرورفتگی های سقف کاذب تامین می شود.

نورپردازی داخلی ساختمان

نورپردازی داخلی ساختمان یکی از عوامل مهم در طراحی و دکوراسیون ساختمان است. نور پردازی داخلی، طراحی و استفاده درست از منابع نوری در جهت ایجاد فضاهای دکوراتیو مورد نظر است. نورپردازی فضای داخلی دارای اصولی است که رعایت آن‌ها باعث بهبود کیفیت نورپردازی و لذت بخشیدن به افرادی است که در این ساختمان حضور دارند. ساختمان ها چه به صورت طبیعی و چه مصنوعی روشن شوند، نور وسیله ای است که به ما کمک می کند زیبایی های اطراف خود را بهتر ببینیم. نورپردازی داخلی ساختمان شامل اتاق نشیمن، اتاق خواب، آشپزخانه و دیگر فضاهای داخلی منزل است که در صورت اجرای نورپردازی مناسب زیبایی منزل شما را چند برابر می کنند.

مطالب مرتبط : نورپردازی ساختمان

نورپردازی عمومی در فضای داخلی

نورپردازی عمومی در فضای داخلی ساختمان شامل موارد زیر است که هر کدام به تفسیر توضیح داده خواهد شد .

1. نورپردازی اتاق غذاخوری

برای نورپردازی اتاق غذاخوری از روش نورپردازی عمومی استفاده می کنیم زیرا تمرکز روی میز ناهارخوری است. برای بهبود و زیبایی بیشتر میز ناهارخوری بهتر است از نورپردازی متمرکز استفاده شود.

2. نورپردازی اتاق خواب

در نورپردازی اتاق خواب هم مانند اتاق غذا خوری بایستی علاوه بر نورپردازی عمومی از نورپردازی متمرکز هم استفاده شود. زیرا در اتاق خواب علاوه بر خوابیدن کارهای دیگری مثل تعویض لباس و کار با لپ تاپ و کامپیوتر نیز انجام می گیرد. همچنین از نورپردازی نقطه ای برای زیباتر جلوه دادن وسایل تزئینی مثل آئینه، تابلو نقاشی استفاده کنید.

3. نورپردازی آشپزخانه

آشپزخانه مکانی است که در آن کارهای مختلفی صورت می گیرد پس بایستی از نور کافی برخوردار باشد. قسمت های مختلف آشپزخانه مانند کابینت ها، فرگاز، کانتر و سینک ظرفشویی باید دارای نور کافی باشند که به زیبایی فضای آشپزخانه شما کمک کنند. کابینت های مدرن آشپزخانه که شیشه در آنها بکار رفته از نورپردازی نقطه ای برای زیباتر جلوه دادن اشیاء درون آنها استفاده می شود.

4. نورپردازی حمام و سرویس بهداشتی

در حمام و سرویس دستشویی برای زیباتر کردن کانتر و آینه هایی که در این فضا قرار دارند بهتر است از نورپردازی با لامپ تزئینی استفاده شود. نورپردازی در اطراف آینه باعث می شود افراد خود را در آینه واضح تر ببینند.

5. نورپردازی دیوار

نورپردازی دیوارها مهم است و در زیبایی کل نمای ساختمان تاثیر دارد. اگر دیوارهای شما دارای جزئیاتی مانند گچبری، آرک، شلف و … باشد، انتخاب ابزار نورپردازی و نصب آن در محل مناسب از اهمیت ویژه ای برخوردار است. نصب لامپ ها در جای صحیح بسیار مهم است. اگر دیوار های منزل از سنگ ساخته شده است، یک لامپ مناسب روی سنگ نصب کنید.

6. نورپردازی اتاق نشیمن

از آنجایی که اتاق نشیمن برای دورهمی های دوستانه و خانوادگی، مطالعه کتاب، صرف غذا و تماشای تلویزیون استفاده می شود باید از نورپردازی کاربردی استفاده شود. در اتاق نشیمن علاوه بر نورپردازی عمومی از نورپردازی متمرکز و نقطه ای نیز استفاده می شود.

7. نورپردازی نمای ساختمان

نورپردازی ساختمان بایستی به گونه ای باشد که نور آن برای ساختمان های مجاور آزار دهنده نباشد. در زیبا سازی نمای ساختمان نباید افراط در کار باشد زیرا نورپردازی افراطی نه تنها ساختمان را زیبا نشان نمی دهد بلکه برای ساختمان های مجاور و افراد بیننده آزاردهنده است.

8. نورپردازی زیر راه پله ها

از لامپ LED برای زیباسازی طراحی راه پله ساختمان شده و قرار دادن نوارهای LED در زیر اره پله علاوه بر اینکه کاربردی است نقش دکوراتیو هم دارد. لامپ های LED برای بالا بردن جذابیت پله های شناور تمام شیشه مناسب هستند.

9. نورپردازی محوطه

تجهیزات و نورپردازی که در شیوه نورپردازی محوطه به کار برده می شود با بقیه شیوه های نورپردازی متفاوت است. فضاهای سبز و محوطه های خالی با نورپردازی زیباتر جلوه می دهند. نورپردازی محوطه ها برای روشن کردن مسیر رفت و آمد و برای ایجاد امنیت است ، اما با این حال از زیبایی خیره کننده آن نمی توان بی تفاوت گذشت.

همان طور که مشاهده می کنید لامپ ها و چراغ ها در منزل شما تاثیر زیادی بر دکوراسیون و همچنین از همه مهم تر بر روحیه شما دارند. آشنایی با شیوه های متنوع نورپردازی در طراحی داخلی ساختمان مهم ترین بخش معماری هستند. با مطالعه آن ها می توانید به آسانی برای نورپردازی داخلی ساختمان خود بهترین تصمیم ها را بگیرید. یکی از پرکاربردترین این شیوه ها نورپردازی عمومی است که به دلیل یکنواخت بودن نور جذابیت خاصی به طراحی دکوراسیون داخلی شما می دهد.

فیسبوک پیشگام نور را دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

×