لوگو پیشگام نور
نورپردازی ساختمان

نورپردازی ساختمان

نورپردازی جذابیت ساختمان را افزایش می دهد و ساختمان و جزئیات آن را زیباتر می کند. همراهان عزیز پیشگام نور می توانید جهت مشاوره رایگان اجرای نورپردازی ساختمان به صورت حرفه ای و با متدهای روز همچنین استعلام قیمت و خرید انواع چراغ نورپردازی با کارشناسان پیشگام نور تماس حاصل فرمایید.

تیتر مطالب نورپردازی ساختمان

امروزه نورپردازی ساختمان در ایران و سایر کشورهای جهان طرفداران زیادی پیدا کرده است و روز به روز بر تعداد ساختمان های دارای نمای نورانی افزوده می شود. لازم به ذکر است که با توجه به تغییراتی که در دنیای معماری، جامعه و تکنولوژی رخ می دهد، استفاده از نورپردازی نما با چالش های جدی مواجه شده است.

روشنایی ساختمان علاوه بر افزایش جذابیت ساختمان، شهر و کوچه خیابان را نیز زیبا می کند. کاربرد روشنایی ساختمان اصول و روش های خاص خود را دارد که در ادامه به تفصیل توضیح خواهیم داد.

روشنایی ساختمان به نورپردازی نمای ساختمان مسکونی و فضای داخلی ساختمان تقسیم می شود. نورپردازی ساختمان از جمله ساختمان آپارتمانی بسیار حائز اهمیت است زیرا ساختمان ها از عناصر مهم شهر هستند و نقش مهمی را ایفا می کنند. فضای شهری با بازسازی نه تنها می تواند ظاهر ساختمان را زیباتر کند، بلکه با توجه به نقش ساختمان در فضای شهری می توان آن را بازسازی کرد.

نورپردازی جذابیت ساختمان را افزایش می دهد و ساختمان و جزئیات آن را زیباتر می کند. قبل از اینکه با اصول نورپردازی نمای ساختمان آشنا شوید باید بگویم که معماری ساختمان تاثیر زیادی در انتخاب روش نورپردازی نمای ساختمان دارد.

لینک های مفید:
نورپردازی استخر

تعریف نورپردازی ساختمان

از نور برای افزایش کیفیت و زیباسازی فضاهای مختلف استفاده می شود و عامل بسیار مهمی در طراحی نمای ساختمان، محوطه سازی و دکوراسیون داخلی می باشد، زیرا در شب به دلیل نبود نور کافی، مصالح و نمای ساختمان به خوبی دیده نمی شود و نمی توان آنها را با یکدیگر مقایسه کرد، بنابراین نورپردازی نمای بیرونی ساختمان می تواند یکی از عوامل مهم در جذب افراد باشد. ساختمان ها از عناصر مهم شهر هستند و ظاهر آنها می تواند زیبایی خاصی به شهر ببخشد.

در گذشته از نورپردازی نمای ساختمان فقط برای ساختمان های معروف و بزرگ و هتل ها، بیمارستان ها و مجتمع های تجاری بزرگ استفاده می شد، اما امروزه نورپردازی ساختمان مسکونی نیز اهمیت دارد.

مطالب مرتبط :  نورپردازی کافه

اهمیت نورپردازی ساختمان

با بررسی گذشته های دور به این نتیجه می رسیم که نورپردازی خانه در آن زمان مهم بوده است، اما امروزه نورپردازی خانه نه تنها یکی از جنبه های روشنایی است، بلکه باعث می شود فضای منازل زیباتر به نظر برسد. نکته مهم در طراحی نورپردازی داخلی منازل این است که نوع پروژه اهمیت چندانی ندارد، بلکه موضوع مهم در این امر تلفیق دانش نورپردازی با هنر و سلیقه طراح است. طراح باید درک درست و عمیقی از تاثیر نور بر محیط داشته باشد و به خوبی از نحوه تعامل نور با سطوح مختلف آگاه باشد.

چگونه نور و معماری به یکدیگر کمک می کنند

قبل از اینکه به چگونگی تأثیر نور و معماری بر یکدیگر نگاه کنیم، مهم است که دسته بندی های اصلی ساختمان ها و اینکه هر کدام با نورپردازی ساختمان چه کاری انجام می دهند مهم است. گروه اول ساختمان های عمومی شامل زمین های ورزشی، کتابخانه ها، بیمارستان ها و غیره می باشد. این نوع ساختمان ها نور مناسب تری برای کارها و انواع رویدادها فراهم می کنند.

نورپردازی ساختمان های رسمی عمدتاً از انبارها و ساختمان های اداری تشکیل شده است. نگرانی اصلی آنها در مورد روشنایی، کارایی است. با مصرف انرژی بالای این املاک، نمی توانند هزینه زیادی برای روشنایی و مصرف برق داشته باشند. با توجه به روند رو به رشد ساختمان های سبز، داشتن روشنایی کم مصرف و پایدار حائز اهمیت است.

 ساختمان های تخصصی شامل موزه ها، تئاتر ها، سینماها و غیره است. آنها به تقویت ظاهر فضا ها و عناصر معماری توجه دارند. وقتی مردم برای دیدن یک نمایش یا کنسرت به تئاتر می روند، انتظار دارند قبل از شروع نمایش، فضای جذابی را تجربه کنند. آنها می خواهند یک لوستر زیبا در لابی ببینند، دیوارکوب های مجلل که ورودی صندلی هایشان را روشن می کند، و اطراف صحنه را روشن می کند تا مجسمه ها، ستون ها و دیگر ویژگی های معماری را برجسته کند.

نورپردازی ساختمان و مرزهای فضایی

برای تقویت عناصر معماری و برانگیختن احساسات، درک مرزهای فضایی و چگونگی روشن کردن صحیح آنها مهم است. به عنوان مثال، برای افزایش مرزهای عمودی، باید نور را به دیوار هدایت کنید. اگر دیوار هایی با بافت های مختلف دارید، یا اگر دیوار هایی دارید که ساکنان باید بیش از دیگران به آن توجه کنند، وال واشر ابزاری عالی هستند. این محصول توجه را به دیوارها جلب می کند و آنها را شبیه عناصر معماری می کند تا بخشی از یک اتاق کامل. از این چراغ می توان در خرده فروشی ها برای جلب توجه بیشتر به نمایشگر دیواری و نورپردازی ساختمان استفاده کرد.

مرزهای افقی را می توان با نورپردازی کف و سقف برجسته کرد. سطح طبقات، اشیا و عابرین را روشن می کند. این امر به ویژه در مکان های تاریک مانند سالن های سینما و سالن های کنسرت بسیار مهم است. نورپردازی کف ضروری است زیرا سطح و شدت نور محیط به حدی کم است که کف به اندازه کافی نور دریافت نمی کند. با پوشش مناسب، می تواند بسیاری از شرایط نامطلوب را تحمل کند. اگر نور در اتاق پخش شود، نورپردازی سقف می تواند یک استراتژی موفق باشد. این به ایجاد نور یکنواخت در سراسر اتاق کمک می کند و سطح نور مناسب را بدون استفاده از نور مستقیم روی جسم فراهم می کند.

هنگامی که مرزهای عمودی و افقی مشخص شد، مهم است که عنصر نورپردازی ساختمان را به خاطر بسپارید. ستون های نورانی، طاق ها، بافت ها و غیره می توانند توجه را از کل اتاق منحرف کنند و بر عناصر معماری نورپردازی شده تمرکز کنند. در اتاقی پر از رنگ و عناصر معماری، تأکید بر یک منطقه  خاص می تواند دشوار باشد. نور با بیشتر دیده شدن این عناصر به حل این مشکل کمک می کند. این تاکتیک را می توان برای کاربردهای نورپردازی داخلی و خارجی استفاده کرد.

انواع نورپردازی ساختمان

1: نورپردازی طبیعی

برای نور طبیعی می توان از پنجره ها و نورگیر ها استفاده کرد. کیفیت نور طبیعی از هر نظر بالاتر از نور مصنوعی است. تمایل و ترجیح شما برای روشن نگه داشتن فضا برای لذت بردن از نور طبیعی بیشتر در طول روز، باید هزینه ای بپردازید. در هنگام ساخت بنا به اندازه شمالی جنوبی توجه کنید. فضای جنوبی معمولاً درخشندگی بیشتری نسبت به فضای شمالی دارد و بیشتر روز در معرض نور خورشید است.

2. نورپردازی مصنوعی

استفاده از نور طبیعی فقط در ساعات خاصی از روز امکان پذیر است، بنابراین باید از عناصر روشنایی در شب یا در غیاب نور طبیعی برای نورپردازی ساختمان استفاده کنید. نورپردازی مصنوعی به صورت موضعی، متمرکز و عمومی انجام می شود.

3. نورپردازی موضعی

در این نورپردازی از ابزارهای برقی و نورپردازی برای نورپردازی فضایی خاص استفاده می شود. یعنی این نور فقط یک فضای خاص را روشن و آن را از بقیه ساختمان جدا می کند.

4. نورپردازی عمومی

برخلاف نورپردازی موضعی ، نورپردازی عمومی به طور مساوی نور را در سراسر فضا پخش می کند تا محیط را روشن کند.

5.نورپردازی متمرکز

نورپردازی متمرکز که به عنوان نور نقطه ای نیز شناخته می شود، مناسب ترین نوع نورپردازی برای طراحی داخلی و خارجی است که بیشتر بر روی نقطه خاصی از فضا تمرکز می کند. این مدل نورپردازی باعث می شود عناصر مختلف طرح بیشتر به چشم بیاید و فضاهای کوچک را زیباتر جلوه دهد.

نورپردازی هوشمند ساختمان مسکونی

امروزه پیشرفت روزافزون علم و فناوری منجر به روشنایی هوشمند در ساختمان ها شده است. مکانیسم های روشنایی هوشمند به شما این امکان را می دهد تا با استفاده از تلفن یا تبلت، روشنایی ساختمان خود را کنترل و تنظیم کنید. با این نرم افزارها می توانید شدت تغییر رنگ نور لامپ را کنترل کنید. این کار از راه دور از ساختمان نیز امکان پذیر بوده و میزان نور نیز قابل تنظیم است که به صرفه بوده و هزینه برق را کاهش می دهد.

مزایای استفاده از سیستم های هوشمند نورپردازی

1.اجرای هوشمندانه نورپردازی مورد نظر آسان است.
2.در بیرون از خانه، شدت و زمان تابش نور را می توان با لپ تاپ یا تلفن همراه کنترل کرد.
3.با نصب این سیستم می توان هزینه برق مصرفی را به میزان قابل توجهی کاهش داد.
4.از این طریق می توانید از کلیدهای لمسی استفاده کنید.
5.سیستم به طور مداوم نظارت می شود، بنابراین اگر مشکلی در سیستم رخ دهد، می توان آن را به سرعت تعمیر کرد و هزینه تعمیر و نگهداری چراغ را به میزان قابل توجهی کاهش داد.
6.اجرای نورپردازی هوشمند در منزل تلفیقی از تکنولوژی و هنر است که با استفاده از آخرین تکنولوژی روز دنیا اجرا شده است. ساختمان های مجهز به این سیستم یکی از مدرن ترین و شیک ترین ساختمان ها هستند.

نورپردازی ساختمان و فضاهای مختلف خانه

1_نورپردازی آشپزخانه

قبلا فضای آشپزخانه کاملا خصوصی بود و فقط یک لامپ نصب می‌شد، اما امروزه آشپزخانه ‌های مدرن می ‌توانند برای مدرن ‌تر و جذاب ‌تر کردن فضای منزل شما مورد استفاده قرار گیرند. طراحی نورپردازی ساختمان و آشپزخانه به این دلیل مهم است که نقش مهمی ایفا می‌ کند. در واقع می توانید با افزودن لامپ های خیره کننده به دکوراسیون خود، ابعاد جدیدی به آشپزخانه ساختمان خود ببخشید. یکی از راه های این کار خرید چراغ های سقفی یا لوستر به عنوان چراغ آشپزخانه و استفاده از آنهاست.

2- نورپردازی اتاق غذاخوری

نور اتاق ناهارخوری باید در درجه اول بر روی میز ناهارخوری متمرکز شود. برای این منظور از نور معمولی برای روشن کردن فضای کلی اتاق و از منابع نور متمرکز برای جلب توجه میز ناهارخوری تا حد امکان استفاده می کنیم.

3_ نورپردازی پذیرایی یا اتاق نشیمن

بیشتر اعضای خانواده وقت خود را در اتاق نشیمن می گذرانند و برای خواندن کتاب، تماشای تلویزیون و پذیرایی از مهمانان خانواده به نور مورد نیاز خود نیاز دارند. در واقع نور اتاق نشیمن از نورپردازی آشپزخانه، اتاق غذاخوری و اتاق خواب مهمتر است. به عبارتی اتاق نشیمن یکی از پرکاربرد ترین اتاق هایی است که اکثر مجالس و مهمانی های کوچک خانوادگی در آن برگزار می شود، بنابراین دکوراسیون و نورپردازی آن در کنار نورپردازی ساختمان بسیار نیاز است. در اتاق نشیمن علاوه بر اهمیت فضای روشن، دادن دکوراسیونی خاص و زیبا به آن بسیار مهم است، بنابراین استفاده از نور متمرکز برای تاکید بر جزئیات فضای اتاق نشیمن رایج است.

4_ نورپردازی سرویس بهداشتی و حمام

نور حمام بسیار مهم است زیرا فضا اغلب کوچک است و پنجره ای وجود ندارد، بنابراین نمی توان از نور طبیعی برای روشنایی فضا استفاده کرد. در این فضا انتخاب رنگ نور لامپ ‌ها کاملاً سلیقه‌ای و انتخابی است و می توانید از لامپ مخفی که قابلیت تغییر رنگ دارد نیز استفاده کنید. از این لامپ ها برای زیباتر جلوه دادن آینه، کانتر، وان و … استفاده می شود.

5_ نورپردازی اتاق خواب

اتاق خواب مکانی برای استراحت، خواندن کتاب، مطالعه، تعویض لباس و کار با لپ تاپ یا تلفن است. بنابراین، علاوه بر روشنایی عمومی که به طور یکنواخت کل اتاق را روشن می کند، باید از نورپردازی متمرکز استفاده شود. این فضا به عنوان مثال، چراغی که در اطراف تخت قرار می گیرد یا یک آباژور که نور مورد نیاز برای خواندن کتاب را قبل از خواب فراهم می کند.

6_ نورپردازی فضای زیر راه پله‌

قرار دادن نواری با لامپ های ال ای دی زیر پله ها و نورپردازی ساختمان نقش تزئینی دارد و جلوه ای زیبا و چشم نواز دارد. این نوارهای رول ساده به زیبایی و جذابیت پله ها می افزایند و لامپ های کمتری مصرف می کنند، بنابراین قیمت کمتری دارند. یکی دیگر از مزایای استفاده از این رول ها این است که می توانید بسته به سلیقه خود و پالت رنگ فضای مورد نظر خود یکی از رنگ ها را برای طراحی پله ها انتخاب کنید و با لامپ های هم رنگ، نوارهای رول بسازید. جدا از استفاده از چراغ های نواری ال ای دی، می توان از نور مخفی برای تبدیل پله ها به فضایی زیبا و راحت استفاده کرد. این لامپ ها معمولا بر روی دیوارها، داخل نرده ها و یا در کف پله ها نصب می شوند.

7_ نورپردازی دیوار داخلی

دیوارها معمولا یکی از در دسترس ترین و کم استفاده ترین قسمت های فضا هستند. بنابراین برخلاف تصور کلی، نورپردازی در این قسمت بسیار مهم است و تاثیر زیادی در زیبایی فضا دارد، بنابراین طراحی آن نیاز به خاص بودن دارد. همچنین جزئیات و تزئینات خاصی مانند شلف، آرک، گچبری، طاق و… انتخاب وسیله مناسب جهت نورپردازی اهمیت دوچندان می ‌یابد.

نورپردازی ساختمان های مدرن

یکی از ویژگی های نمای مدرن عدم وجود عناصر معماری در نورپردازی نمای رومی است. به عنوان مثال، ستون ها و سر ستون ها و قفسه ها … در نمای رومی، طراحان نور می توانند از نورپردازی تاکیدی برای طراحی نورپردازی رومی یا کلاسیک استفاده کنند. در نمای مدرن معمولاً باید بر تفاوت متریال کامپوزیت یا خطوط شکست نما و یا تفاوت در رنگ متریال نمای نورپردازی شده تاکید شود. با توجه به تفاوت نورپردازی نما مدرن با نورپردازی رومی و کلاسیک، به جای نورپردازی موضعی از نورپردازی خطی و حجمی استفاده می شود.

 جدید ترین سبک نورپردازی ساختمان

نورپردازی هوشمند نمای ساختمان در واقع نوعی نظارت و کنترل نورپردازی نمای ساختمان است که زمان های خاموش و روشن، میزان روشنایی و تعداد چراغ های روشن و سبک های نور را می توان از طریق تلفن یا دستگاه دیگر تغییر داد و تنظیم نمود. این کار که شبکه سازی نامیده می شود با استفاده از بسترهای اینترنتی و سیستم های مرکزی انجام می شود.

روش روشنایی هوشمند استفاده از سیستم مرکزی برای هماهنگی سیستم نورپردازی است. یک سیستم مرکزی با استفاده از نرم افزار مخصوص به تلفن همراه متصل میشود. کاربر ممکن است برخی از ویژگی های نرم افزار را فعال کند. سپس یک سیستم مرکزی آن عملکرد را انجام می دهد. به عنوان مثال، فرض کنید می خواهید رنگ چراغ های LED ساختمان خود را تغییر دهید پس فقط این گزینه را در برنامه خود فعال می کنید

عوامل موثر بر هزینه نورپردازی ساختمان

فراموش نشدنی است که بخش بسیار مهمی که می تواند نقش عمده ای در قیمت نورپردازی نمای ساختمان داشته باشد، مربوط به دستمزد طراحان و نصابان است. پیچیدگی سیستم های روشنایی و نیاز به استفاده از ابزار و لوازم جانبی می تواند در افزایش یا کاهش قیمت نورپردازی نمای ساختمان نقش داشته باشد.

با این حال، به طور کلی هزینه های ثابتی برای اجاره برق و نصب نورپردازی نما برای انواع مختلف ساختمان ها وجود دارد. این را می توان بر اساس تخصص گروه های مختلف ساختمانی تخمین زد. اگر برای نورپردازی نمای ساختمان نیاز به استفاده از تایمر دارید و یا به سیستم های خورشیدی حساس هستید این موارد را می توان با نصب کنداکتور و قیمت نهایی ساختمان برای نورپردازی نمای ساختمان قیمت گذاری کرد و هزینه نورپردازی ساختمان به واسطه این دسته از موارد محاسبه می ‌گردد.

ارزشی که نورپردازی ساختمان به معماری ساختمان میدهد

نورپردازی نقشی حیاتی در تجربه و درک مردم از معماری دارد. ساختمان ها و سازه ها چه با نور طبیعی و چه مصنوعی، نور وسیله ای است که به ما امکان می دهد زیبایی ساختمان های اطراف خود را ببینیم و از آن لذت ببریم. نورپردازی می تواند ارزشی احساسی برای معماری به ارمغان بیاورد. بدون نور، معماری چه معنایی خواهد داشت؟ آیا باز هم همان اثر را میگذارد؟ خیر نمی تواند. چه نور روز باشد و چه نور مصنوعی، نور توجه را به بافت، رنگ ها و اشکال فضا جلب می کند و به معماری کمک می کند تا به هدف واقعی خود برسد. بینایی مهمترین احساسی است که با آن از معماری لذت می بریم و نور درک ما از معماری را افزایش می دهد.

برای دستیابی به تعادل موفق بین نور و معماری، مهم است که سه جنبه اصلی نورپردازی ساختمان را به خاطر بسپاریم: اول زیبایی شناسی، دوم عملکرد و آخرین جنبه کارایی است. زیبایی شناسی جایی است که طراحان و معماران بر تأثیر احساسی تعادل نور و معماری بر ساکنان تمرکز می کنند. اینجاست که طراحان تعریف می‌ کنند که می ‌خواهند مردم وقتی در جایی قدم می ‌زنند چه احساسی داشته باشند.

این جنبه به ویژه برای وب مکان های خرده فروشی مهم است. نورپردازی بیرونی باید مصرف کننده را به سمت خود بکشاند و نورپردازی ساختمان باید هنگام عبور آنها را به خود جلب کند.

جنبه دوم یعنی عملکرد را نمی توان نادیده گرفت. ما می خواهیم نورپردازی خاص به نظر برسد، اما باید مطمئن شویم که مهمترین هدف ما کمک به دیدن است. فضا ها باید به گونه ای روشن شوند که ساکنان هنگام حرکت در اطراف یک اتاق یا کل ساختمان احساس امنیت کنند. آنها باید بتوانند کف و دیوارهای اطراف خود را ببینند که به آنها احساس اعتماد به نفس می دهد.

آخرین جنبه در نورپردازی ساختمان امروزی کارایی است که بسیار مهم است. ایجاد یک چیدمان نورپردازی خیره کننده یک چیز است، اما ایجاد یک چیدمان خیره کننده که در مصرف انرژی نیز بسیار کارآمد باشد چیز دیگری است. این را می توان با اطمینان از رسیدن نور بیشتر به هدف و هدر رفتن نور کمتر انجام داد. کاهش میزان هدر رفتن نور باعث کارایی ساختمان می شود. یک راه آسان برای انجام این کار، نصب یک لامپ LED به جای لامپ فلورسنت است. با توجه به این فناوری، به دلیل ماهیت جهت دار ال ای دی ها، نور کمتری در ال ای دی ها نسبت به فلورسنت ها هدر می رود.

در نظر داشته باشید که روش ها و تکنیک های مختلفی برای طراحی و اجرای نورپردازی ساختمان وجود دارد که با استفاده از آن ها می توان نور مورد نیاز فضای منزل خود را تامین کرد و ظاهری مدرن و شیک به آن بخشید.

به عنوان مثال استفاده از نور مخفی، این تکنیک به دلیل نامشخص بودن منبع نور، فضایی آرام را ایجاد می کند و برای استفاده در هر مکانی مناسب است، استفاده از آباژورها یا نورهای کفی برای فضا هایی مانند اتاق خواب، استفاده از نورهای نقطه ‌ای و استفاده از هالوژن در محل دیوارهای دارای فرورفتگی برای استفاده در کتابخانه یا بوفه، لامپ های هالوژن و ال ای دی بر روی دیوار به جای سقف برای ایجاد فضای آرامش بخش استفاده، استفاده از نور متمرکز برای جلب توجه کردن از جمله روش ‌های نورپردازی ساختمان هستند. شما همراهان عزیز پیشگام نور می توانید جهت مشاوره رایگان اجرای نورپردازی داخلی حرفه ای و استعلام قیمت و خرید انواع چراغ نورپردازی با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

مرتبط

×