لوگو پیشگام نور

روش های نورپردازی در طراحی داخلی

فهرست مطالب

روش های نورپردازی در طراحی داخلی: در اين مطلب شما را با سه روش نورپردازي محيطي (ambient)، تاکيدي (accent) و فعاليتي (task) و نحوه ي استفاده از آن ها در طراحي داخلي آشنا خواهيم کرد.

در بيان اصول نورپردازي خانه، نکات مختلفي قابل ذکر هستند، اگر بخواهيم مهم ترين نکته را ذکر کنيم، آن نکته ايجاد لايه بندي در نورپردازي است، سه لايه ي نور محيطي، فعاليتي و تاکيدي مي توانند در زمان هاي مختلف زيبايي خانه تان را دوچندان کنند و در عين حال با کنترل شدت نور باعث مصرف صحيح انرژي در زمان هاي مختلف شوند.

اشتباهي که در اکثر خانه ها مشاهده مي شود اين است که تنها از يک نوع نورپردازي در فضا استفاده مي شود و اين انتظار مي رود که آن نورپردازي به همه ي نيازها پاسخ بدهد.

نورپردازي محيطي يا عمومي

روشنايي کلي فضا را تامين مي کند. وظيفه ي آن اين است که مستقل از تمام نورهاي ديگر روشنايي اي يک دست و متحد در سراسر اتاق ايجاد کند. اين نور به صورت هاي مختلفي ايجاد مي شود، لامپ هاي سقفي، ديواري يا زميني، کنج سقفي و… که نور را به سطوح مي تابانند مي توانند به عنوان نورپردازي محيطي باشند.

نورپردازي فعاليتي

اين شيوه براي روشن کردن نقطه اي خاص و تمرکز بر فعاليتي خاص است. قسمت هايي از خانه مثل پيشخوان آشپزخانه که غذا آنجا حاضر مي شود، محل هايي در نشيمن که مخصوص مطالعه هستند و ميزهاي کار که فعاليت کاري در آنجا انجام مي شود مي توانند با اين نورپردازي بهينه شوند.
در يک آشپزخانه، نورپردازي زير کابينت براي سطح پيشخوان نور تامين مي کند، در نشيمن معمولا يک لامپ روميزي به عنوان نورپردازي فعاليتي استفاده مي شود.

روش های نورپردازی در طراحی داخلی
نورپردازی آشپزخانه

در طراحي داخلي، نورپردازي شامل سه حالت اصلي است: 1- محيطي 2- تاکيدي و 3- فعاليتي

نورپردازي تاکيدي

اين نورپردازي که با نام هايلايت هم شناخته مي شود باعث جلب توجه افراد به نقطه اي خاص مانند يک اثر هنري، مجسمه، گياه يا قفسه ي کتاب مي شود.گاهي از آن در فضاهاي خارجي هم استفاده مي شود، مثلا براي تاکيد بر زيبايي يک درخت، گياه يا فواره ي آب يا حتي براي هدايت چشم به سمت خاصي از حياط.

نورپردازی اتاق خواب
روش های نورپردازی در طراحی داخلی

هنگامي که قصد طراحي نورپردازي در يک اتاق را داريد، معمولا بهتر است ابتدا تکليف نور محيطي را مشخص کنيد و بعد به سراغ نور فعاليتي و تاکيدي برويد.

ترجيح عموم طراحان در زمان نورپردازي بر حرکت از کل به جزء است. البته در فضاهايي مثل دفاتر خانگي که فعاليت ها مهم تر هستند، برخي طراحان ابتدا به نور مربوط به فعاليت ها توجه مي کنند يا مثلا در يک گالري، نورپردازي تاکيدي اهميت بيشتري از بقيه دارد.

مثل هميشه بايد تاکيد کنيم که اولين چيز در طراحي، توجه به نياز و فعاليتي است که شما مي خواهيد در آن فضا انجام دهيد، وقتي فعاليت و نيازتان مشخص شد، به راحتي مي توانيد تصميم بگيريد که بايد چه نوع نوري را براي خانه تان در نظر بگيريد. اگر فکر مي کنيد مطالب اوليه را به خوبي ياد گرفته ايد، وقت مطالعه ي مطلب راهکارهايي ساده براي بهبود روشنايي خانه فرا رسيده است.

در ادامه با مشاهده ي اين فيلم کوتاه زيرنويس شده مي توانيد نکات ذکر شده را به علاوه ي نکاتي در خصوص نورپردازي نقطه اي و تجهيزات نورپردازي(مستقيم-غيرمستقيم) را به صورتي کاملا کاربردي و عملي ياد بگيريد.

نظر شما درخصوص اين مطلب چيست؟ نورپردازي خانه ي شما با رعايت اين اصول صورت گرفته؟ چه سوال هايي در خصوص نورپردازي خانه يا محل کارتان داريد؟ آن ها را با ما مطرح کنيد و با نظرات خود ما را در توليد محتواي روزآمد فارسي ياري کنيد.

 

منبع : hgtv

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

×