لوگو پیشگام نور

نورپردازی پروانه ای برای عکاسی پرتره

نورپردازی پروانه ای

فهرست مطالب

نورپردازی پروانه ای چیست؟ چگونه انجام می شود؟ بکارگیری از نورپردازی پروانه ای، در عکاسی پرتره، از لذت بخش ترین و محبوب ترین روش‌ ها، برای افزایش سطح کیفی و هنری تصاویر ثبت شده است. از جمله دلایلی که باعث شده تا این سبک از انواع خدمات نورپردازی، به بهترین و محبوب ترین شیوه شناخته شود. عدم نیاز به ابزار استودیویی خاص هنگام تصویر برداری است. به طوری که شما می توانید به راحتی برای ثبت عکس های خود، فقط از یک فلش دوربین و یک بازتاب کننده نور کاملا ساده استفاده کنید.

مسلما با این ابزار، چگونگی نورپردازی پروانه ایی در عکاسی پرتره، دارای الگو ساده ای خواهد بود. با این حال، اما پیاده سازی آن نیازمند تمرین و کسب تجربه می باشد. بدین ترتیب شما می توانید با صرف مدت زمان معقولی در این زمینه به مقام استادی برسید.

مسلما می دانید که سوژه‌ های تصاویر پرتره، هر کدام دارای شخصیت‌ های منحصر به فردی هستند. در نتیجه نمی توان یک اصول کلی برای انجام نورپردازی مدل پروانه ای در عکاسی پرتره ارائه داد. شما باید قبل از یادگیری هر الگویی، اصول و قواعد زیبایی شناسی را فرا بگیرید. تا بتوانید مهارت های خود را در چهارچوب این اصول و قواعد به کار ببندید.

اگر برای شما نیز جالب است که بدانید چرا این شکل از نورپردازی، به نورپردازی پروانه ای شهرت یافته است. باید خدمت شما عرض کنم که دلیل این نام گذاری، شکل پروانه مانند سایه ای است. این شکل پروانه، در اثر این نورپردازی زیر بینی سوژه تشکیل می شود. برای آشنایی بیشتر با این سبک از نورپردازی، با این بخش از مجله پیشگام نور همراه باشید.

مطالب مرتبط : نورپردازی مغازه

 فهرست عناوین بررسی شده :

  • معرفی نورپردازی پروانه ای
  • چگونگی نورپردازی پروانه ای
  • تجهیزات مورد نیاز برای نورپردازی
  • تکنیک نورپردازی پروانه ای

 معرفی نورپردازی پروانه ای

این نورپردازی، به خاطر اینکه یک سایه کوچک و به شکل پروانه، در زیر بینی تشکیل می شود به این اسم نام گذاری شده است. در این شیوه از نورپردازی، روشنایی در مقابل چهره و در ارتفاعی نسبتا بالا نسبت به سوژه قرار می گیرد. فراموش نکنید که منبع روشنایی یا فلاش دوربین نباید بیش از اندازه بالا قرار بگیرد. با بالا بودن منبع نور، سایه بینی لب را قطع می کند و در نتیجه نمی تواند تصویر زیبایی را از مدل به ثبت برساند.

در این روش دوربین در مقابل چهره و زیر منبع نور قرار می‌گیرد. بدین ترتیب می توانید برای پر کردن سایه ها، از یک رفلکتور استفاده کرد. در ادامه خواهیم گفت که مدل، چگونه رفلاکتور را در دست بگیرد تا در کادر قرار نگیرد. رفلاکتور باید در یک زاویه مناسب و به صورت کاملا ثابت قرار بگیرد. در صورت های استخوانی و کشیده نورپردازی پروانه می‌تواند فوق العاده باشد. در مقابل صورت های گرد و بیضی، باید از نورپردازی loop استفاده کنند، که بسیار جذاب است. همچنین این شیوه از نورپردازی، معمولاً در عکاسی مد و فشن بیشترین استفاده را دارد.

مطالب مرتبط : نورپردازی طراحی داخلی

چگونگی نورپردازی پروانه ایی

نورپردازی پروانه ای نوعی الگوی نورپردازی است که در استودیو های پرتره استفاده می شود. از این نوع نورپردازی برای ثبت عکس هایی فریبنده و پر زرق و برق استفاده می کنند. این نوع نور یک سایه به شکل پروانه را در زیر بینی فرد تشکیل می دهد. به همین خاطر، نام این سبک نورپردازی، از همین موضوع شکل گرفته شده است. این شیوه برای عکاسی پرتره کاملا ایده آل است. چرا که با این روش، ویژگی های اصلی سوژه مثل بینی و گونه برجسته می شود.

نورپردازی پروانه توانایی ایجاد یک سایه زیر بینی و چانه سوژه یا مدل را دارد. مسلما وجود این سایه، سوژه را لاغر تر به نظر می رساند. همچنین نورپردازی نرم، جلوه زنانه را بر چهره سوژه می بخشد. به همین خاطر، بیشتر در پرتره های زنانه استفاده می شوند.‌ همانطور که مشاهده کردید، نورپردازی نرم پروانه ای، باعث زیباتر شدن چهره شده است. در نتیجه معمولا از نورپردازی پروانه ایی، در عکاسی مد و پرتره استفاده می کنند.

این نورپردازی همچنین به عنوان روشنایی پارامونت نیز شناخته می شود. دلیل این امر این بود که یکی از تنظیمات مورد علاقه استودیوی پارامونت در هالیوود قدیم بوده است. نورپردازی پروانه همانطور که ساده است ولی همچنان نیاز به تمرین دارید تا به آن عادت کنید. سعی کنید از دوستان یا اعضای خانواده تان استفاده کنید تا این روش را آزمایش کنید. به یاد داشته باشید که می‌توانید علاوه بر موقعیت فلاش، قدرت آن را نیز تنظیم نمایید. این کار به شما این امکان را می دهد تا شدت و جهت نور را کنترل کنید.

تجهیزات مورد نیاز برای نورپردازی پروانه ایی

جدای از تولید پرتره های ویژه، نورپردازی پروانه بسیار جذاب است. چرا که به حداقل تجهیزات نیاز دارد. تنها چیزی که نیاز دارید یک دوربین، لنز و منبع نور است. در حالت ایده‌آل، از یک دوربین با وضوح بالا و لنز با کیفیت برای واضح ترین تصاویر استفاده کنید. همچنین باید از یک نور خارج از دوربین استفاده کنید که تنظیم آن بسیار آسان است. برای به دست آوردن بهترین نتیجه از نورپردازی پروانه ای، موارد زیر را رعایت کنید :

  • دوربین : از هر نوع دوربینی با وضوح بالا می توانی استفاده کنید.
  • لنز : ۳۵ تا ۱۳۵ میلی متر بسته به فضای موجود و ظاهر دلخواه.
  • سه پایه : از سه پایه برای ثابت نگه داشتن دوربین استفاده کنید.
  • منبع نور خارج از دوربین : چراغ‌های LED پیوسته بهترین هستند. همچنین استفاده از فلاش با کنترل نیز توصیه می شود.
  • پایه نور : پایه های نوری با بالشتک هوا کاملا ایده آل هستند.
  • بازتابنده : همچنین استفاده از یک بازتابنده زیر صورت می تواند سایه ها را روی سوژه به آرامی پر کند.

پرتره های که دارای نور پروانه ای هستند اغلب در استودیو گرفته می‌ شود. با این حال، می توانید از آنها در فضا های باز نیز استفاده نمایید. بهترین بخش از این نورپردازی، این است که شما به نور مصنوعی نیاز ندارید. رسیدن به نور پروانه ای، با نور طبیعی بسیار چالش برانگیز است، اما امکان پذیر است. اگر نور با یک زاویه مناسب، به بالای سوژه شما بتابد، می توانید به الگوی نورپردازی پروانه ایی دست بیابید. این روش نیازمند صبر، حوصله و زمان بیشتری است. شما می توانید برای صرفه‌ جویی در زمان، در صورت در دسترس بودن از نور مصنوعی استفاده کنید.

 تکنیک نورپردازی پروانه ای

اگر مدل عکاسی شما دارای گونه های استخوانی یا صورت لاغری است، استفاده از این سبک نورپردازی، در عکاسی پرتره نتیجه عکس برداری از او را فوق العاده خواهد کرد. در مقابل اگر سوژه عکاسی شما دارای صورتی گرد و توپر است، بهتر است سراغ یادگیری اصول سایر نورپردازی، مثل اصول نورپردازی با Loop light بروید. با استفاده از مراحل زیر می توانید اقدام به ثبت پرتره خیره کننده با الگوی نورپردازی پروانه انجام دهید.

  • مرحله ۱ : سوژه خود را در موقعیت مناسب قرار دهید.

از آنجایی که همه چیز به سوژه شما بستگی دارد، اولین قدم این است که سوژه را در موقعیت قرار دهید. زمانی که به دنبال یافتن بهترین حالت برای ایستادن یا نشستن سوژه هستید، درباره ژست ‌ها و ایده های عکاسی با او صحبت کنید. لازم است با مدل و سوژه خود صحبت کنید تا از احساس راحتی داشتن آن، مطمئن شوید.

  • مرحله ۲ : برای نورپردازی پروانه ایی، منبع نور را در جلو و بالای سطح چشم سوژه خود قرار دهید.

زمانی که موقعیت مناسب را برای سوژه خود را پیدا کردید، نوبت به تنظیم نور می رسد. نور را روی سه پایه تهیه شده قرار دهید. سپس آن را جلوی سوژه خود اما پشت دوربین خود قرار بدهید. فراموش نکنید که باید منبع نور، با زاویه رو به پایین به سمت سوژه شما قرار بگیرد. با قرار دادن نور در بالای سطح چشم شروع کنید و ارتفاع را از آنجا تنظیم نمایید. با تنظیم کردن، یک سایه پروانه ای شکل روی مدل عکاسی شما شکل می گیرد. اگر تمایل دارید تا یک اثر دراماتیک داشته باشید، نور را بالاتر ببرید. برای عکسی معمولی تر و نرم تر، از یک بازتابنده استفاده کنید تا سوژه را به آرامی پر کند.

  • مرحله ۳ : دوربین خود را برای متعادل کردن نوردهی به درستی تنظیم کنید.

مرحله سوم تنظیم دوربین برای رسیدن به روشنایی لازم و متعادل است. با استفاده از ISO پایین کار خود را شروع کنید. سپس سرعت شاتر را بالا ببرید تا حرکت ثابت شود. در مرحله آخر باید دیافراگم را به صورت صحیح تنظیم کنید. اگر از تنظیمات دوربین خاصی استفاده می کنید و تصویر خیلی روشن است، شدت منبع نور را پایین بیاورید.

  • مرحله ۴ : برای گرفتن عکس دکمه شاتر را فشار دهید.

اگر روشنایی متعادل است و از تکنیک نورپردازی پروانه ای به درستی استفاده نموده اید، دکمه شاتر را فشار دهید. با فشار دادن شاتر، عکس گرفته شده است . حال به آن نگاهی بیاندازید تا مطمئن شوید، همان چیزی است که تصور می کردید. در صورت نیاز، تنظیماتی را در موقعیت روشنایی، وضعیت مدل یا تنظیمات لنز دوربین انجام دهید.

 در پایان نورپردازی پروانه ایی

نورپردازی پروانه یک الگوی ساده نور پردازی است، ولی بسیار جذاب است. این تنظیمات زمانی کاربردی است که شما در حال یادگیری اصول نورپردازی پرتره می باشید. همچنین شما می توانید از نورپردازی پروانه در استودیو یا یک مکان دیگر استفاده کنید. همانطور که می دانید تنظیمات پرتره روز به روز در حال گسترش است. در نتیجه شما می توانید با استفاده از چند گام ساده، نتایج فوق العاده بی عیب و جذابی را به ثبت برسانید.

تنها چیزی که نیاز دارید یک نور است و کسی یا چیزی که آن را در جهتی مورد نظر شما نگهداری کند. بدین ترتیب با تشکیل زاویه مناسب و سایه های لازم، برای ثبت دکمه شاتر را باید بفشارید. انجام نورپردازی پروانه آسان است چرا که فقط به یک نور کلیدی به سمت سوژه نیاز دارد. به عنوان یک امتیاز، چین و چروک را به حداقل می رساند. به طور کلی، الگوی نور باورنکردنی است و ارزش یادگیری و اجرا دارد. امیدوار هستیم از مطالعه این مطلب لذت کافی را برده باشید. هدف از معرفی، آشنایی شما با انواع روش های عکاسی بود.

مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

×