لوگو پیشگام نور

نورپردازی صنعتی و 7 کاربرد اساسی آن

نورپردازی صنعتی

فهرست مطالب

نورپردازی صنعتی یکی از روش های جذاب و پر درآمد در حوزه عکاسی است. در اینجا به بررسی یکی دیگر از خدمات نورپردازی می پردازیم .اگر می خواهید برای روشنایی داخل استودیو به عکاسی صنعتی بپردازید، بهتر است کنترل کافی روی نورپردازی خودتان داشته باشید. چرا که انجام این نورپردازی، وابسته به نور روز و روشنایی خورشید نیست. در نتیجه استفاده از تجهیزات نورپردازی صنعتی به این معنی است که دیگر نیازی نیست به دنبال خورشید باشید. بدین ترتیب می توان گفت که هیچگونه محدودیتی در عکاسی نخواهید داشت. در این مطلب از پیشگام نور قرار است تا شما را با مفاهیم پایه نورپردازی در صنعت عکاسی و نکاتی در این زمینه آشنا کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.

 فهرست عناوین بررسی شده :

1. آشنایی با نورپردازی صنعتی
2. نورپردازی صنعتی در عکاسی
3. تجهیزات نورپردازی صنعتی
4. کاربردهای نورپردازی صنعتی

 آشنایی با نورپردازی صنعتی

برای آشنایی با نورپردازی صنعتی باید گفت که این موضوع، زیر شاخه ای از عکاسی در استودیو می باشد و مرتبط با نورپردازی استودیو می باشد. در این شاخه از عکاسی، تکنیک هایی ارائه شده است که کاملا توسعه یافته هستند. هدف از ارائه این تکنیک ها، ایجاد عکس هایی برای عرضه محصول در بهترین نورپردازی ممکن است. بدین ترتیب مشتری راغب به خرید هرچه بیشتر می شود.

در عکاسی صنعتی، معمولا عکاس باید سوژه را از پس زمینه جدا کنند تا بتواند آن را روی یک صفحه آپلود کند. این صفحه می تواند سفید یا هر رنگ دیگر باشد ، به طوری که سوژه مورد نظر، به صورت معلق در فضا مشاهده شود. اگر نتیجه نهایی شما اینگونه بود، افزودن یک نور پس زمینه به پس زمینه سفید باعث تبدیل پس زمینه سفید به پس زمینه سفید خالص می شود. بدین ترتیب جدا کردن سوژه و منتقل کردن به فایل PNG فرآهم می شود. تمامی محصولات در پس زمینه سفید جلوه خوبی نخواهند داشت. پس می توانید از سایر رنگ ها نیز استفاده کنید. مسئله فقط این است که کدام پس زمینه سبب فروش بیشتر محصول شما خواهد شد.

مطالب مرتبط : نورپردازی ویترین مغازه 

 نورپردازی صنعتی در عکاسی

زمانی که صحبت از نورپردازی در صنعت عکاسی برای تصویری برداری از محصول می شود. ضمن اینکه در نورپردازی سالن عروسی نیز کاربرد دارد.تنها چیزی که مهم است، نورپردازی سوژه خود با نور مناسب می باشد. علاوه بر داشتن یک منبع روشنایی قوی و طراحی شده Manfrotto مجموعه ای از محصولات نورپردازی، به مجموعه ای از ابزار ها نیز نیاز دارید که می توانند نور شما را مطابق با نیاز های شما تغییر دهند.

 تجهیزات نورپردازی صنعتی

در عکاسی صنعتی و انجام نورپردازی آن، از تجهیزات مختلفی استفاده می کنند. در نتیجه علاوه بر دوربین ‌های مناسب، در بیشتر مواقع به سه پایه نیز نیاز خواهید داشت. نور های استودیویی از لوازم و تجهیزات اساسی برای عکاسی صنعتی می باشند. این تجهیزات شامل :

1. کیت های روشنایی ثابت یا مداوم

نورپردازی صنعتی در عکاسی مداوم زمانی مفید است که سوژه، محصول یا طبیعت بیجان باشد. از مزیت های بزرگی که این نورپردازی دارد، می توان گفت که شما می توانید پیش از شروع عکس برداری، نحوه نمایش تصویر را تصویر سازی کنید. با مجسم شدن سوژه، تنظیم نور محیط به راحتی انجام خواهد شد‌‌. نورپردازی با تجهیزات مداوم، یرای مبتدیان بسیار کاربردی می باشد. چرا که به شما امکان می دهد تا نور خود را به صورت دستی دستکاری کنید. همچنین نسبت به سایر روشنایی های مورد نیاز، بسیار مقرون به صرفه هستند. سه نوع اصلی از لامپ های روشنایی مداوم وجود دارد که شامل فلورسنت، تنگستن و LED است. هر سه مورد، نتایج خوبی ارائه می دهند و انتخاب آنها، به اولویت شخصی شما بستگی دارد.

تجهیزات نورپردازی صنعتی مداوم

_ فلورسنت: لامپ های فلورسنت، کم ‌مصرف و بهینه هستند در صورتی که نور خروجی آنها چندان زیاد نیست. معمولا نور خارج شده از آنها بین 60 تا 100 وات می باشد. تهیه و خرید این لامپ ها، بسیار آسان هستد و قیمت خیلی کمی دارند. به طوری که شما می ‌توانید به راحتی آن ها را تعویض کنید. همچنین ممکن است که رنگ سوژه اندکی تغییر کند.

_ تنگستن : نور حاصل از لامپ های تنگستن بسیار زیاد هستند که گرمای زیادی نیز تولید می کنند. قیمت لامپ های تنگستن بسیار کم است ولی در صورت تغییر میزان نور، دمای رنگ آنها نیز تغییر می کند. اغلب افراد از نورهای ثابت تنگستن استفاده می کنند.
_ ال‌ای‌دی : لامپ های LED مصرف بسیار پایین، گرمای تولیدی کم و طول عمر بسیار بالایی دارند. این نوع وسیله از تعداد زیادی لامپ LED تشکیل شده است.

2. کیت های نورپردازی صنعتی Speedlight

برای نورپردازی در صنعت می توانید از Speedlight نیز استفاده کنید. Speedlight از واحدهای فلاش خارجی هستند که همراه با چتر و سافت باکس برای پراکنده کردن نور استفاده می شوند. اسپید لایت ها بسیار سریعتر از فلاش های معمولی هستند که می توانند بسیار متنوع باشند. بهتر است از چراغ های سرعت برای عکس های ثابت، محصول یا اکشن در عروسی و رویدادهای ورزشی استفاده کنید. اسپیدلایت ها به خاطر وزن کمی که دارند، قابل حمل می باشند.

3. کیت های روشنایی بارق مونو لایت

برای نورپردازی در عکاسی صنعتی می توانید از کیت های روشنایی بارق مونو لایت نیز استفاده کنید. مونو لایت ها واحد های بارق مستقل هستند که شامل منابع برق، بازتابنده ها و پایه ها می شوند. مزیتی که این تجهیزات دارند این است که با آنها نیازی به ژنراتور برق اضافی نخواهید داشت. چرا که در سر لامپ نورپردازی صنعتی مونو لایت ها وجود دارد. هر تک نور بارق باید 150+ وات انرژی داشته باشد تا به اندازه کافی قدرتمند باشد.

MonoPin It های بارق عمدتاً در استودیوها استفاده می شوند اما بسیار متنوع می باشند. اغلب این مونو لایت ها، در عکاسی مدل و همچنین عکاسی محصول استفاده می شوند. همچنین با تنظیم نور پیوسته، به جذابیت محیط اضافه می کنند. اگرچه روش‌ های مختلفی برای استفاده از نور مصنوعی و مجموعه‌ ای از کیت‌ های شروع و پیشرفته وجود دارد.

کابردهای نورپردازی صنعتی

1. رینگ لایت (تک نور)

رینگ لایت تمام قسمت ‌های سوژه را روشن می کند و در عین حال آن را از پس زمینه جدا می نماید. اغلب عکاس‌ ها با استفاده از رینگ لایت، نور را جلوی سوژه قرار می دهند. در اکثر مواقع این روش بهترین روش ممکن برای انجام عکاسی صنعتی می باشد. اما فراموش نکنید که رینگ لایت‌ ها خیلی پر نور می باشند و عموما دیفیوزر هم ندارند. به همین خاطر، بهترین راه برای استفاده از این نوع نورپردازی و قرار دادن نور در جلوی سوژه، قرار دادن رینگ لایت را در فاصله دورتری نسبت به سوژه است. هر چه میزان فاصله منبع نور از سوژه قرار دور تر باشد، نور هم نرم تر خواهد شد. در نتیجه احتمال دیدن شدن لکه های نور بر روی سوژه بسیار اندک است.

2. نورپردازی صنعتی از بالا (تک نور)

اغلب اکتاباکس‌ ها به همراه یک هد قابل تنظیم به بازار عرضه می شوند. بدین ترتیب به شما امکان چرخاندن نور رو به پایین را خواهند داد. حال اگر اکتاباکس را روی یک سه پایه تقریبا بلند نصب کنید، می‌توانید از نورپردازی بالا به پائین استفاده کنید. این نوع نورپردازی در عکاسی صنعتی برای عکاسی از محصولاتی که تیره هستند، مناسب می باشد. اغلب عکاسان از این نورپردازی برای عکاسی از بطری های شیشه‌ای استفاده می کنند.

3. نور مستقیم از جلو (تک نور)

نورپردازی از جلو با استفاده از یک منبع نور، از آسان ترین انواع نورپردازی می باشد. روشی رایج که اغلب عکاسان برای عکس برداری اغلب عکس ها استفاده می کنند. اگر این نوع نورپردازی به صورت صحیح انجام شود، می تواند زیبایی را دو چندان کند. زمانی که از نورپردازی صنعتی در عکاسی استفاده می‌کنید، آن را هم سطح با سوژه قرار بدهید. اگر نور خیلی روشن است، آن را کاهش دهید و با افزایش ایزو و سرعت شاتر کمبود را جبران کنید. البته اگر سوژه مورد نظر شما سطح بازتابی دارد، این نوع نورپردازی برای شما کاربردی نخواهند بود.

4. فاصله برابر برای عکاسی از محصولات بازتابی (نور دوگانه)

بیشترین بازتاب مربوط به مرکز سوژه است. استفاده از دو منبع نور و قرار دادن آنها رو به سوژه می توان تا حدودی مشکل را حل نمود. با استفاده از دو منبع نور برای نورپردازی، سوژه را به صورت یکسان نورپردازی خواهید کرد. با قرار دادن روشنایی در دو طرف سوژه و داشتن زاویه مناسب می‌ توانید بازتاب های تصویر را کاهش دهید. احتمال دارد این نوع نورپردازی متناسب با شکل و ابعاد، نیاز به اندکی کار داشته باشند. ناگفته نماند که این تکنیک ها به راحتی می توانند بر روی سوژه تاثیر بگذارند. چرا که شما می توانید با استفاده از نور ثابت، حرکت نور را تغییر دهید.

5. پوشش کامل نورپردازی صنعتی (نور سه تایی)

اگر محصول مورد نظر شما خاصیت بازتابی ندارد و نیاز دارید آن را به صورت کامل نورپردازی کنید. باید به سراغ این نوع از نورپردازی برای پوشش کامل محصول بروید. این نوع نورپردازی منطقی ترین نورپردازی است که شما را از خوب شدن سوژه در عکس مطمئن می کند. البته هنگام استفاده از این نوع نورپردازی باید بسیار مراقب باشید. چرا که برخی از محصولات ممکن است تخت باشند.

6. نورپردازی مثلثی (نور سه تایی)

همانطور که از نامش پیداست، در این نوع نورپردازی منابع نور به شکل مثلث چیده خواهند شد. این چیدمان در میان تصاویر پرتره دارای اهمیت می باشد. البته نورپردازی مثلثی برای نورپردازی صنعتی و تبلیغاتی نیز مناسب می باشد. بدین ترتیل با استفاده از نور پس زمینه آن می توانید بک گراند را جدا نمایید. در نهایت یک تصویر سه بعدی و زیبا ایجاد می شود که باعث می شود محصولات عکاسی شده تخت نباشند.

7. چیدمان جدا کننده (نور سه تایی)

اگر هنگام انجام نورپردازی، متوجه شدید که محصول مورد نظر شما خیلی تخت است. در صورتی که نورپردازی مثلثی هم دیگر پاسخ گو جداکنندگی پی زمینه را ندارد، می توانید از چیدمان استفاده کنید. این چیدمان هم مشابه با نوع چیدمان مثلثی می باشد. فقط لازم است منابع نور رو به دیوار و یا پس زمینه کار قرار بگیرند. با انجام تمام مراحل، در نهایت سوژه به راحتی از پس زمینه جدا خواهد شد.

در این مطلب از پیشگام نور تلاش کردیم شما را با تجهیزات و کاربردهای نورپردازی صنعتی آشنا کنیم. امیدواریم که مطالعه این بخش برای شما مفید بوده باشد.

مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

×