لوگو پیشگام نور

نورپردازی های زیبای دنیا و پر جاذبه ترین شهرهای جهان در نورپردازی

نورپردازی های زیبای دنیا

فهرست مطالب

مدرن ترین نورپردازی های دنیا

نورپردازی همواره یکی از جذابیت های اصلی شهرهای مدرن دنیا به خصوص در تاریکی شب بوده است. امروزه حتی ساختمان های ساده نیز سعی می کنند با ایجاد نمای سبک و نورپردازی نمای ساختمان ، جذابیت و جلوه ساختمان خود را دو چندان کنند. قطعا برای شما ساختمانی با نورپردازی خاص و زیبا جذاب تر از ساختمانی بدون نما و نورپردازی خاص است.

بسیاری از مکان های گردشگری و ساختمان های معروف دارای نورپردازی های زیبای دنیا و شگفت انگیزی هستند و بازی های زیادی با نور انجام شده است. بازی با نور، خود، نمایشی گیرا و جذاب برای هر بیننده ای است.

امروزه استفاده از نورپردازی های مدرن و زیبا در همه امکان از جمله نورپردازی باغ , در سراسر جهان رواج یافته است. شهرهای بزرگ و پیشرفته دنیا برای روشنایی و کاهش مصرف انرژی از ریسه های ال ای دی، لامپ های ال ای دی، لامپ های اس ام دی، لامپ های حیاطی، چراغ های چمنی و … استفاده می کنند.

فناوری نورپردازی های زیبای دنیا

یکی از مهمترین عواملی که در کیفیت نورپردازی نمای ساختمان اهمیت دارد، شدت و رنگ نور است. نورپردازی بیرون ساختمان باید به گونه ای باشد که نورها به داخل ساختمان ها نفوذ نکرده و برای ساکنین مشکل ایجاد نکند. در حین اجرا و انواع نورپردازی از جمله نورپردازی وظیفه ایی ,  باید منابع نور را طوری قرار داد که منبع قابل مشاهده نباشد و به هماهنگی و تناسب رنگ ها در نما توجه شود. معمولا طراحان و معماران می توانند این سوال را به صورت تخصصی بررسی کنند.

به طور کلی، دو نوع نورپردازی وجود دارد که در زیر به آنها اشاره خواهیم کرد:

1- نورپردازی سخت

در این نورپردازی از نور شدید استفاده می شود. این نورپردازی شبیه آفتاب ظهر است. در نورپردازی سخت، سایه ها به وضوح مشخص می شوند و بافت و لبه ها تیز هستند.

2- نورپردازی ملایم

با این نورپردازی نور ها پخش می شوند و شدت نور بسیار کم می شود. این روشنایی را می توان شبیه نور آسمان ابری دانست. در نورپردازی ملایم، خطوط و بافت ها نرم هستند و میزان نور منتشر شده ملایم و نرم است و هیچ سایه ای دیده نمی شود.

معرفی نورپردازی های زیبای دنیا

ریاض

درخشان ترین شهر جهان، ریاض، در عربستان سعودی قرار دارد. ریاض درخشان ترین، پرجمعیت ترین و پیشرفته ترین شهر عربستان است. این شهر به دلیل ساختمان های بلند و نورپردازی زیبا در جهان مشهور است و گردشگران زیادی را به خود جذب می کند. انواع نورپردازی فروشگاه در ریاض و ساختمان مرکز پادشاهی واقع در ریاض سومین ساختمان حفره دار و بلند در جهان است. حفره این بنا با نورپردازی در شب به رنگ های مختلف در می آید. منحنی وارونه بالای این بنا را گردنبند شهر ریاض توصیف کرده اند.

این شهر خاورمیانه ای تابستان های طولانی، گرم و روشن دارد که با زمستان های کوتاه در تضاد است. ریاض با میانگین بیش از هشت ساعت نور خورشید در روز، به طور طبیعی یکی از نورپردازی های زیبای دنیا را داراست. مرکز مالی عربستان سعودی نه تنها از نور طبیعی بهره می برد، بلکه با چراغ های خیابان، ساختمان های اداری و جشنواره سالانه چراغ ها نیز روشن می شود.

مسکو، روسیه

پایتخت روسیه که به خاطر چراغ های کریسمس معروف است، دومین شهر از لحاظ نورپردازی های زیبای دنیا است. اگرچه مسکو به طور متوسط تنها پنج ساعت روشنایی روز دارد، اما شهر با نور مصنوعی فراوان روشن می شود. جای تعجب نیست که این شهر به دلیل آسمان خراش ها و نمایش سال نو در بین زیباترین شهرهای جهان قرار می گیرد. بیش از 11000 پست در اینستاگرام دارای #MoscowLights هستند که نشان دهنده موفقیت نمایش های نور مسکو است.

واشنگتن، ایالات متحده آمریکا

واشنگتن دی سی در جایگاه سوم قرار دارد – با میانگین نزدیک به هفت ساعت نور خورشید در روز- شهر به طور طبیعی روشن است. در کریسمس، شهر با مجموعه ای از نمایشگر های نوری، از پیاده روی زمستانی تا نورپردازی در باغ وحش ملی، روشن می شود. بقیه سال، 75000 چراغ خیابان در اطراف DC شهر را روشن نگه می دارند.

لندن، انگلستان

لندن نامزد بعدی در خصوص نورپردازی های زیبای دنیا است، زیرا انگلستان اغلب با آسمان تاریک، باران و تابستان های کوتاه همراه است. لندن یکی از درخشان ترین شهرهای جهان است، حتی با وجود اینکه به طور متوسط کمتر از 4.5 ساعت در روز روشنایی دارد. چیزی که این شهر در نور طبیعی کم دارد، با نورپردازی خیابان ها و جشن ها جبران می کند. جشنواره های نور لندن هر ساله جایگاه خود را در پنج جشنواره برتر نور در جهان تضمین می کنند. از نمایش شب سال نو تا جشنواره هایی مانند Illumination، رسانه های اجتماعی با بیش از 62000 پست با استفاده از #LondonLights، روشنایی و زیبایی شهر را منعکس کردند.

بوینس آیرس، آرژانتین

پایتخت شراب قرمز و استیک آمریکای جنوبی نیز یکی از نورپردازی های زیبای دنیا را داراست. بوئنوس آیرس به طور متوسط کمتر از هفت ساعت در روز نور خورشید دریافت می کند و دارای چهارمین سطح آلودگی نور طبیعی است. با وجود اینکه پایتخت آرژانتین با نور مصنوعی پوشیده شده است، آلودگی نوری آن بیش از 12 میلیون متر مربع است! در سال 2019، بوئنس آیرس انتقال از چراغ های قدیمی به روشنایی خیابانی 100٪ LED را تکمیل کرد. به عنوان بخشی از این پروژه، بیش از 160000 چراغ خیابان در سراسر شهر، در مناطق عابر پیاده، فضاهای سبز و خیابان های فرعی نصب شد.

روشنایی ایستگاه مترو ناپل، ایتالیا

یکی از نورپردازی های زیبای دنیا، ایستگاه متروی دانشگاه ناپل در جنوب ایتالیا است که توسط کریم رشید، معمار مشهور طراحی شده است. در این پروژه نورپردازی داخلی، کریم رشید از طرح التقاطی پر از رنگ و برق استفاده کرد تا یک گالری هنری زیبا خلق کند. طراحی این ایستگاه باید نمادی از دنیای دیجیتال و اطلاعات باشد. در ابتدای ورودی ایستگاه، ستون هایی وجود دارد که به رنگ مشکی و با توجه به نیم رخ یک انسان طراحی شده اند. در دیوار، سقف و کف این ایستگاه از اشکال و خطوط هندسی رنگارنگ استفاده شده است. روی پله ها هم عکس هایی چاپ شده که یک عکس در کنار هم تشکیل می دهند. نورپردازی این پروژه نیز بسیار خیره کننده و جذاب است و ترکیب نور و طیف وسیع رنگ های موجود محیطی بسیار جذاب و مفرح را ایجاد می کند. در مجموع هماهنگی در طراحی اجزای مختلف این ایستگاه کاملاً محسوس است.

برج خلیفه، دبی

نورپردازی بی نظیر برج خلیفه توانست رکورد گینس را به عنوان بزرگترین نورپردازی جهان در سال 2018 به ثبت برساند. در این نمایش که با نام نور اعمار شناخته می شد، از 280 چراغ متحرک در اطراف اسکلت ساختمان، بیش از 40 دستگاه لیزر، 230 دستگاه نورپردازی زنون، 280 دستگاه نورپردازی و همراه با صفحه نمایش های LED و چراغ های پرتو های ویژه دیگر استفاده شده بود تا بتواند برج خلیفه 828 متری را غرق در دنیای نور کنند. علاوه بر این، AO Creative تیمی متشکل از بیش از 300 مهندس، متخصص و مشاور داشت که تقریباً 120 تن تجهیزات و بیش از 29 کیلومتر کابل ساخته و نصب کردند.
امارات متحده عربی و رهبران آن با دستاورد ها و پیشرفت های خود به جهان الهام بخشیده اند و در عین حال فرصت هایی را برای مردم و مشاغل فراهم می کنند. نورپردازی های زیبای دنیا و خیره کننده سال 2018 هدیه آنها به ملت است تا دستاوردهای سال گذشته را جشن بگیرند و امارات متحده عربی را به عنوان مرکز دانش و پیوند افکار الهام بخش در نقشه جهان قرار دهند.

طراحی نورپردازی خارجی ساختمان مرکز فرهنگی حیدر علی اف باکو Heydər Əliyev MƏRKƏZİ

این بنا یک مرکز فرهنگی مهم نورپردازی های زیبای دنیا در باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان است. پروژه این ساختمان پس از یک مسابقه بین المللی در سال 2007 توسط زاها حدید، بانوی معمار شرقی انجام شد که در تمام ابعاد معماری و غیر معماری واقعاً یک پروژه موفق بود و در نهایت در سال 2012 به پایان رسید. این مرکز در زمینی به مساحت 10 هکتار در نزدیکی مرکز کنوانسیون باکو واقع شده است.

این مرکز به دلیل شکل سیال خود که معماران و طراحان در سراسر جهان آن را واکنشی به معماری سفت و سخت از دوران اتحاد جماهیر شوروی می دانند و همچنین اشاره ای به خوشنویسی اسلامی و عناصر معماری سنتی آذربایجان می دانند. طراحی این مرکز بسیار چشمگیر و زیبا است و یکی از چندین زیبایی این بنا طراحی پوسته آن است که بر اساس هندسه خاصی از اجزای مختلفی تشکیل شده است. مرکز حیدر علی اف توسط یک قاب فضایی شکل گرفته و ساختمان آن بتنی است. وجود بتن مسطح با الیاف شیشه (GFRC) و الیاف پلی استر تقویت شده (GFRP) بهترین گزینه برای طراحی نمای ساختمان است، این نوع بتن ها که انعطاف پذیری بالایی دارند بهترین گزینه برای طراحی این گونه ساختمان ها با ویژگی های خاص هستند.

تنوع روش های نورپردازی و انواع ابزارهای آن، امروزه طراحان و معماران جهان را وادار کرده است تا با استفاده از خلاقیت، آثاری زیبا و منحصر به فرد خلق کنند. شاید برایتان جالب باشد که زیباترین نورپردازی های جهان کجا و برای چه هستند. انواع نورپردازی شهری، نورپردازی نما، نورپردازی فضای سبز و … مواردی هستند که به طور موثر شهرها را زیباتر می کنند.

در این نوشتار از پیشگام نور برای شما مطالبی از نورپردازی های زیبای دنیا را جمع آوری کردیم که امیدواریم از آن لذت برده و ایده ای برای طراحان و معماران باشد.

توییتر پیشگام نور را دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

×