لوگو پیشگام نور

اصول طراحي نورپردازي داخلي

طراحي نورپردازي داخلي

فهرست مطالب

کارهایی که باید قبل از طراحي نورپردازي‌ داخلي بدانید : بخش مهمي در طراحي دکوراسيون داخلي نورپردازي است. در واقع نورپردازي‌ کمک مي‌کند تا دکوراسيون داخلي فضاي شما ديده شود به کمک نورپردازي‌ مي‌توان فضا را رمانتيک‌تر و درخشنده تر جلوه داد يا با نورپردازي مناسب يک فضا با نورگير بسيار کم و دلگير را مي‎توان به يک فضاي فرح‎بخش و با هيجان تبديل کرد.

اصول طراحي نورپردازي داخلي

براي طراحي يک نورپردازي مناسب و استاندارد بايد نکاتي را مورد توجه قرار داد براي مثال : تعيين شدت نور، تعداد منابع روشنايي مورد نياز، در نظر گرفتن تاثير نورپردازي بر فضا، توجه به تغيير رنگي که نورپردازي در فضا ايجاد مي‎کند از موارد موثر در طراحي موفق نورپردازي‌ است. در اين رابطه طراح براي انتخاب نوع نورپردازي بايد مواردي را در نظر بگيرد که خلاصه آن شامل‌:

1- طول عمر منبع نور براي طراحي نورپردازي بسيار مهم است، اگر منبع نور شما بي کيفيت باشد و طول عمر بالايي نداشته باشد در بعضي موارد که دسترسي به منبع نور مشکل است دچار مشکل مي شويد براي مثال نماي ساختمان ها، در اکثر موارد ديده شده است که در نماي ساختمان لامپ ها سوخته است و نماي بسيار بدي را به وجود آورده است.

2- ميزان روشنايي چراغ‌ها بايد با تعداد چراغ هايي که مورد نياز است متناسب باشد، نور بيش از حد يا بسيار کم باعث اذيت چشم مي شود.

3- حرارات و گرماي چراغ ها بسيار آزاردهنده است بنابراين از لامپ هايي استفاده کنيد که باعث گرم شدن فضا نشود.

4- ترکيب با نور روز و کنترل شدت نور در روز.

5- سلايق شخصي مشتري.

6- نحوه کنترل نور (کم و زياد کردن ميزان نور با ديمر).

7- انعطاف پذيري براي جابجا کردن محل کانون تمرکز نور و موارد مشابه، بعضي مواقع کانون مرکزي خانه شما تغيير مي‎کند با توجه به تغييراتي که در دکوراسيون آن انجام مي‎دهيد بنابراين نورپردازي (مثلا لوسترها) شما بايد قابليت جا به جايي داشته باشد.

8- علاوه بر کاربرد نورپردازي در فضا، بايد به اين نکته توجه داشت که ما يک فضاي گرم و دعوت کننده مي‎خواهيم ايجاد کنيم.

9- با تنظيم و ترکيب نور محيطي‌، براي همه فضاها نور کاربردي ايجاد کنيد.

10- براي فضاي مابين اتاق‌ها يا راهرو بين اتاق‎ها خط روشنايي پيوسته در نظر بگيريد.

11- با استفاده از نورپردازي تاکيدي بر روي عناصر دکوراتيو مثل مجسمه، آبنما، ظروف ارزشمند، يک بوفه و … در فضاي مورد نظر، آنرا بهينه کرده و زيبايي آن را بيشتر کنيد.
12- سعي کنيد يک طراحي قابل انعطاف انجام دهيد تا در روشنايي روز و تاريکي شب بتواند نور مورد نظر شما را تامين کند و تعميرات آن نيز ساده باشد.

13- به حداکثر بهره وري انرژي و آيين نامه‌هاي مربوطه توجه کنيد.

ابعاد و فرم محل مورد نظر بسيار مورد اهميت مي‎باشد و روي طرح و مدل لوسترها و آباژورها و کل نورپردازي و مبلمان تاثير مي‎گذارد.

14- نحوه جابجايي افراد در منزل شما نيز بسيار مهم مي‎باشد براي مثال اگر راهروي باريکي داريد حتما نور مورد نياز براي روشنايي را در نظر بگيريد اگر خيلي تاريک باشد ممکن است در رفت و آمد شما اختلال ايجاد کند و اگر نور بيش از حد مورد نياز طراحي شود غير از بهينه نبودن، چشم را اذيت مي‎کند.

15- کاربري فضا، يکي ديگر از موارد مهم براي طراحي نورپردازي مي‎باشد و در واقع شايد مهم ترين آن‎ها ،معمولاً در يک محل کارهاي مختلفي انجام مي‌شود که ميزان نور متفاوتي لازم دارند.

16- به ارتفاع سقف و فرم آن حتما توجه لازم را داشته باشيد چون نور از اين سطح منعکس شده و با نور محيطي اتاق ترکيب شده و آن را بهبود مي‌بخشد.

17- نکات ريزي مانند سن و سال افرادي که در منزل زندگي مي‌کنند گاهي بسيار مهم مي‎شود چون زماني که پيرتر مي‌شويم، به شدت نور حساستر مي‌شويم.

18- رنگ ديوارها کاملا بر روي نورپردازي شما تاثيرگذار است ، رنگ تيره‌تر نور بيشتري را جذب مي‎کند بنابراين به منبع نور بيشتري نياز داريد.

19- تزيينات هنري و بخش‌هاي طراحي شده مانند مجسمه‎ها، تابلوها، تابلو فرش و … در کل مناطق خاصي از فضا که دکوراسيون خاص دارند بهتر است با نورپردازي تاکيدي يا نور متمرکز مانند چراغ هالوژن يا انواع آباژورهاي کنارسالني و روميزي مشخص‌تر شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

×