تابلوهاي برق داخل ساختمان
تابلوهای برق داخل ساختمان را به سه دسته ي تابلوي تقسيم واحد (جعبه فيوزها)، تابلوي عمومي (مشاعات) و تابلوي اصلي (تابلوي کنتور) تقسيم ميکنند.
تابلوي تقسيم واحد (علامت اختصاري جعبه فيوز)
تغذيه ي مدارهاي روشنايي و پريزهاي هر واحد مسکوني از اين تابلو فراهم ميشود. اين تابلوها جايگزين جعبههاي تقسيم پراکنده در ساختمانها قديمي شدهاند. در اين روش سيمکشي، سامانههاي جريانضعيف، تغذيه ي روشنايي و پريزهاي برق کاملاً از هم مجزا هستند و مزيت آن اين است که در صورت بروز اتصالي يا خطا در بخشي از ساختمان، تنها همان بخش از مدار خارج ميشود. اين تابلوها معمولاً در ورودي ساختمان يا آشپزخانه نصب ميشوند. علامت اختصاري اين تابلو در نقشههاي برق ساختمان به صورت روبروست و آن را با نماد DP8 نمايش ميدهند.
تابلوي عمومي
تابلوي عمومي به تابلويي گفته ميشود که برق مکانهاي عمومي يک ساختمان که همه ي ساکنان به آن دسترسي دارند مانند راهپله، پارکينگ، بام و حياط را فراهم ميکند. اين تابلو که بايد براي همه در دسترس باشد معمولاً در پيلوت نصب ميشود. در نقشهها اين تابلو را با GP نمايش ميدهند. سيستمهاي آنتن مرکزي، آيفون، اعلام حريق، موتورخانه و آسانسور نيز از اين تابلو تغذيه ميشوند.
تابلوي کنتور
تابلوي اصلي يا تابلوي کنتور تابلويي است که در ورودي ساختمان قرار ميگيرد و برق تمامي واحدها و فضاهاي مشترک را تأمين ميکند. اين تابلو را در نقشهها با MDP نمايش ميدهند. کابل اصلي معمولاً از سمت پايين وارد کليد فيوز اين تابلو که از نوع قابل قطع زير بار است، ميشود.
قسمتهاي تابلو برق ساختمان
ميتوان تابلو برق ساختمان را به سه قسمت کلي تقسيم کرد.
- قسمت ورودي
- قسمت کنتورها
- قسمت خروجي
ارسال نظر